Alles is energie

Wij zijn niks meer en minder dan energie en informatie

Uitgangspunt 1: Alles in deze wereld is opgebouwd uit energie en informatie

Alles in deze wereld is opgebouwd uit energie en informatie. Als we via een microscoop kijken naar hoe alles is opgebouwd, ontdek je uiteindelijk dat elk molecuul is opgebouwd uit atomen, en atomen uiteindelijk weer uit een atoomkern met daaromheen subatomaire deeltjes (energie). De atoomkern is slechts 1% groot van de gehele atoom, de rest is energie en informatie.

De kern is de massa; de massa van 1 mens past op een speldenknop. De rest (van bijvoorbeeld ons lichaam) is energie en informatie, waarbij de informatie uiteindelijk de vorm bepaalt die wij kunnen waarnemen met onze zintuigen.

Uitgangspunt 2: Trillingen reiken heeeeeel ver

Hoe kan het dat wanneer iemand in Japan een geluid uitzendt op een bepaalde frequentie, wij die kunnen ontvangen met bijvoorbeeld een radio als we afstemmen op de frequentie? De trillingen die de persoon in Japan uitzendt gaan via de lucht uiteindelijk naar onze antenne waar ze omgezet worden in geluid.

Uitgangspunt 3: Gedachten en gevoel zijn onlosmakelijk verbonden

Iedere gedachte leidt tot een gevoel in ons lichaam. We hebben circa 30.000 tot 40.000 gedachten per dag, wat een heksenketel in ons lichaam. Maar andersom werkt het net zo: ieder gevoel leidt tot een gedachte. Heb je wel eens iets gedaan waarbij je het gevoel had dat het niet goed zou gaan? En wat deed dat vervolgens met jouw gedachten?
Elke cel in ons lichaam heeft een minibrein waarmee hij dat gevoel naar onze hersenen zendt.

Uitgangspunt 4: Energie beweegt in trillingen

Energie beweegt zich voort in de vorm van een golf. Hele plezierige energie als gevolg van liefdevolle gedachten is een snelle trilling, bijna rechtlijnig, en heeft zeer veel kracht in zich. Hele zware energie als gevolg van angstgerelateerde gedachten is een langzame en logge trilling en heeft relatief weinig kracht in zich. Gelijksoortige energie heeft het kenmerk elkaar op te zoeken (Wet van Aantrekking).

Uitgangspunt 5: We zijn allemaal verbonden

Wij maken allemaal gebruik van dezelfde dingen. Wij kunnen niet alleen leven zonder gebruik te maken van de beschikbare hulpbronnen. Alles heeft de zon nodig, we ademen allemaal zuurstof uit de lucht, we drinken allemaal water, et cetera. Wij zijn dus allemaal verbonden door de afhankelijkheid van dezelfde bouwstoffen en opgebouwd uit dezelfde bouwstoffen.

Alle uitgansgpunten tezamen

Ieder mens, iedere ontmoeting, elke ervaring en elke situatie is dus feitelijk niets meer en minder dan energie en informatie die bij elkaar komt door afstemming op dezelfde frequentie. Het mag duidelijk zijn dat mooie gedachten leiden tot het uitzenden van die lichte energie, angstgerelateerde gedachten leiden tot het uitzenden van de zware energie.

Wees daarom altijd bewust van de gedachten die je hebt. Maak de keuze om niet met de zwaarmoedige en angstgerelateerde gedachten mee te gaan en kies voor blije en mooie gedachten. Ga daar deze week vol voor! En liever nog: de rest van je leven.

Wil jij met jezelf aan de slag?

Zoek je een coach om met jezelf aan de slag te gaan? Maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak of kijk op de coachpagina voor meer informatie.

Warme groet,

Benno Rijpkema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s