Iets heel sterks in mij

Je leest een artikel en mijmert na het lezen nog even verder. Ik had dit met een artikel over welk liedje een speciale betekenis voor mij heeft en het meeste over mij als mens zegt. Hier hoef ik niet lang over na te denken: Something inside so strong van Labi siffre.

Het liedje is op een cruciaal moment in mijn leven binnengekomen: het moment dat ik begon te beseffen dat ik mijzelf los wilde breken uit de ratrace. Een race die direct voortkomt uit de economie en de angst die het ieder mens inboezemt om daarin niet mee te kunnen doen. Op zich is dat alweer voldoende voer voor een heel nieuwe blog…

De songtekst zegt alles over mijn manier van leven en werken en is ook nog eens prachtig gezongen. Het nummer begint met de tekst:

The higher you build your barriers
The taller I become

De wijze waarop ik deze tekst uitleg is dat waar jij je op focust (energie in stopt) gaat groeien. Als jij je focust op de onmogelijkheden, zullen die groeien. De beren op de weg worden dan zo groot (in jouw gedachten), dat je afziet van verdere stappen. Je perspectief is volledig gericht op de dingen waarom je het niet zou doen. Je staat dan volledig in de ‘ja, maar…’ stand.

Echter, datgene wat jij écht graag wilt wordt steeds krachtiger in jezelf en zal een keer naar buiten komen. Als je hieraan gehoor geeft zijn het vaak de momenten in je leven dat je het roer radicaal omgooit. Momenten die met een enorme hoeveelheid innerlijke kracht gepaard gaan. En ook gepaard kunnen gaan met de pijn van het loslaten van oude patronen.

Het refrein maakt het liedje voor mij geheel af:

Something inside so strong
I know that I can make it
Though you’re doing me wrong, so wrong
You thought that my pride was gone, oh no
Something inside so strong, oh, something inside so strong

Het vertrouwen in jezelf, je eigen kracht en datgene wat zo sterk in jezelf zit, maakt dat je het ook kunt bereiken. Voorbeelden in deze wereld te over: Nelson Mandela geloofde in het einde van de apartheid en heeft de wereld veranderd door hiervoor te staan als mens. Epke Zonderland geloofde in zijn drie elementen en pakte goud op de Olympische Spelen. Max Verstappen bleef geloven in zijn wereldtitel en verslaat vlak voor het einde zijn grootste concurrent. Voor alledrie geldt dat de weg er naartoe niet gemakkelijk is geweest. Maar degene die volhoudt zal uiteindelijk de droom realiseren.

Jouw droom is datgene wat zo sterk in jezelf zit dat jij het kunt realiseren. 
Ik wens je heel veel succes om die droom te realiseren.

Warme groet,

Benno Rijpkema