Rechtop

We zitten in de opleiding Health & Wellbeing van PSYCH-K®. We zijn druk met het oefenen op het vaardig maken van alle nieuwe inzichten die we krijgen van onze trainer Duccio Locati. Hij begeleidt ons als Facilitatoren in de wereld van gezondheid, welzijn en hoe overtuigingen direct het zelfherstellende vermogen van ons lichaam activeren(1). We ont-dekken de ene na de andere overtuiging die ons stiekem onbewust een kant op stuurt waar we niet meer naartoe willen. Een opleiding vol transformaties, de ene nog mooier dan de andere. We raken er stiekem zelfs een beetje aan gewend tijdens de opleiding…

Tijdens een van de oefeningen ben ik aan het werk met mijn collega Dinga van Driel van Drielink Coaching. Dit keer mag ik mezelf onder haar leiding goed onder de loep nemen. De conditie waaraan ik wil werken is de kromming in mijn bovenrug. Ik spreek de wens uit dat het prachtig zou zijn als ik meer rechtop zou lopen. 

Als ik verbinding maak met de conditie kom ik tot mijn verrassing op mezelf klein maken in mijn ouderlijk gezin. Ik had altijd gedacht dat het te maken zou hebben met een last dragen, maar klaarblijkelijk zit er iets anders achter. Gelukkig is Dinga ook systemisch onderlegd en helpt ze mij de juiste vragen te stellen. We komen snel op diverse familiepatronen uit en mijn plek nemen als jongste broer van drie zonen totaal. 

Als we hier de nodige balansen in hebben gedaan merk ik dat mijn bovenrug al meer rechtop is gaan staan; ik word een vreemde spierspanning in mijn bovenrug gewaar. Die spieren heb ik lang niet gebruikt…

Nu dit patroon is opgelost komt er een nieuw patroon boven; mezelf vol laten zien. Nu ik me nu niet meer klein hoef te maken en rechtop kan staan, ga ik mezelf ook goed in het licht zetten. Ik merk dat mijn buik begint te kriebelen en dat ik het spannend vind. Als ik mijzelf vol laat zien, kan iedereen mij zien en kan ik ook falen. In ons Calvinistische landje zal dat vooral bestaan uit hoongelach. Dat is geen prettig vooruitzicht, maar besluit dat ik niet ga leven met deze angst en vol vertrouwen mijzelf ga laten zien. Het levert een prachtige doelovertuiging op; Ik zet mijzelf vol vertrouwen in het volle licht.

Mijn rug is nog niet geheel rechtop gaan staan maar al een heel stuk beter. Helaas is de oefentijd om en moeten we de sessie afbreken. Er is thuis nog werk te doen…

Als bevestigende actiestap spreek ik met mezelf af dat ik deze blog ga schrijven over de ervaring en de blog ga publiceren. Vol in het licht!

Benno Rijpkema

PS.
Deze casus gaat over mezelf. Dagelijks kom ik nog belemmerende overtuigingen tegen die ik met PSYCH-K® bij mezelf verander. Zo sceptisch als ik eerst was over de methode toen ik nog niet wist wat het deed en kon, zo enthousiast ben ik nu. Dagelijks help ik mensen om allerlei belemmerende overtuigingen te transformeren in stimulerende. Regelmatig knijp ik mezelf in de arm om te checken of ik niet droom, en elke keer kom ik tot de conclusie dat ik echt mensen mag helpen hun zelfherstellende (genezende) vermogen te activeren. Of zoals wij tijdens de opleiding tegen elkaar zeiden:

It’s magic…


  1. Wil je meer weten over wat overtuigingen te maken hebben met het zelfherstellende vermogen van het lichaam?
    Lees dan het boek ‘De biologie van de overtuiging’ van Dr. Bruce H. Lipton.

Disclaimer
Het PSYCH-K® proces is niet ontworpen om medische aandoeningen te diagnosticeren. Evenmin is PSYCH-K® ontworpen voor het behandelen en/of genezen van een ziekte, lichamelijke handicap, medisch probleem of geestesziekte, of deze nu chronisch of acuut is. PSYCH-K® is geen vervanging voor passende medische zorg of professionele geestelijke gezondheidszorg. PSYCH-K® is geen medisch advies en mag ook niet als zodanig worden behandeld. De Myrddin Corporation en het PSYCH-K Center International, samen met de Facilitator, wijzen uitdrukkelijk de verantwoordelijkheid af en zijn niet aansprakelijk voor enige schade, verlies, letsel of aansprakelijkheid die wordt geleden als gevolg van uw vertrouwen op PSYCH-K® processen voor het inschakelen van de natuurlijke zelfgenezende reactie van de geest/het lichaam.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s