Verander belemmerende overtuigingen in stimulerende

Waar ik als coach vooral mee bezig ben is het ondersteunen van mensen bij het veranderen van belemmerende overtuigingen in stimulerende. Overtuigingen bepalen de bril waardoor jij naar de wereld kijkt en wat je daarmee dus waarneemt. Als jouw bril de bekende roze kleur heeft, wordt alles wat je ziet roze gekleurd. Als de bril donkergekleurd is, wordt de wereld donker en grauw. Als je jouw bril kunt veranderen, verandert de hele wereld in één keer mee.

Omdat ik de overtuiging heb dat veranderen niet moeilijk en zwaar hoeft te zijn, ben ik continu op zoek naar methodes en technieken die mensen helpen om makkelijk te kunnen veranderen. Tijdens deze zoektocht ben ik op het spoor gekomen van PSYCH-K®.

Wat is PSYCH-K®?

PSYCH-K® is een verrassend eenvoudige methode om overtuigingen die je niet helpen (belemmerend) te transformeren in overtuigingen die je wel helpen. Bovendien kan je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen.

Paula van der Werff, PSYCH-K® instructeur: “Een overtuiging als “ik ben niet goed zoals ik ben” kan je veranderen in “ik ben goed zoals ik ben.” De meeste mensen merken na het doen van een Balans (de naam van een PSYCH-K® oefening) een ontspanning in hun lichaam en een beter gevoel, in dit geval, over zichzelf. Je hoeft niet diep in het verleden te graven hoe het komt dat je de overtuiging had dat je niet goed genoeg zou zijn. Wat nodig is, is dat je besluit dat je dit wilt veranderen in dat je wel goed genoeg bent. De verandering die je maakt is zeer krachtig, blijvend en werkt door op onderbewust niveau.”

Bekijk ook even het filmpje van Dr. Bruce Lipton, auteur van het boek De Biologie van de overtuiging.

PSYCH-K®

Sinds 2021 ben ik PSYCH-K® facilitator

Nadat ik de eerste opleiding tot PSYCH-K® facilitator had afgerond, is een nieuwe wereld voor mij ontstaan. De oude overtuiging ‘veranderen is niet moeilijk maar kost wel (veel) tijd‘, is volledig verpulvert. Inmiddels weet ik dat veranderen én makkelijk kan én ook niet veel tijd hoeft te kosten. Het veranderen van de overtuiging kost gemiddeld 5 tot 10 minuten, waarna de wereld er totaal anders uit ziet. Coachen heeft voor mij dus ook een nieuwe vorm gekregen.

Wil je zelf ervaren wat PSYCH-K® kan betekenen voor jou?

Als je dit leest kan ik me voorstellen dat je dit ook wilt ervaren. Mogelijk stoei je zelf met één of meerdere overtuigingen die je dolgraag zou willen veranderen. Of ben je ontevreden met een paar dingen in je leven? Als dit zo is, stap over je schroom heen en plan een gratis (!) kennismakingsafspraak1 met mij. We onderzoeken dan eerst of het wat voor je is.

Warme groet,

Benno Rijpkema

  1. Mijn voorkeur is een fysieke afspraak (binnen de Corona regels). Maar als je ver weg woont of je vindt het momenteel niet fijn om fysiek af te spreken, dan kunnen we afspreken via videobellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s